Psicologia

Reserva amb el teu especialista

Dip. Bayo, Elena

Especialista en Neuropsicologia

Núm. col·legiat: 22582

Diplomada en el Màster Oficial de "Rehabilitació neuropsicològica i Estimulació cognitiva" a l'Institut Guttmann, Graduada en Psicologia amb Especialització en "Psicologia Clínica Infanto-Juvenil i Adults". Experiència amb Diagnòstic cognitiu (Trastorns del neurodesenvolupament, Trastorns neurocognitius, deteriorament cognitiu, QI) i psicopatològic (Trastorns de l'Estat d'ànim, trastorns addictius, d'Ansietat i / o fòbies, trastorns psicòtics); elaboració de programes d'acompanyament personalitzats i coherents amb la demanda inicial del pacient; Acompanyament Psicològic i / o neuropsicològiq amb tècniques adaptades de rehabilitació neuropsicològica, cognitiu-conductuals i sofrològiques. Formacions complementàries en Neuropsicologia i en Clínica Infantil i Juvenil: Autisme (TEA) i Estimulació sensorial, (Montessori), Discapacitat intel·lectual i Acompanyament a la vida afectiva i la sexualitat, Ortopedagogia, Anàlisi de Conducta aplicat (ABA) i verbal (Behaviour), Entrenament en habilitats socials , gestió de Trastorns de conducta. Formacions complementàries en Psicologia Clínica: Trastorns d'Ansietat, rehabilitació psicosocial en salut mental, Sofrologia, Teràpia Cognitiu-Conductual. Idiomes: Català, Castellà, francès i anglès.

Dip. García Solsona, Neus

Especialista en Trastorns de l’Autoestima i Pèrdua Familiar

Núm. col·legiat: 9680

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Especialitzada en trastorns d'ansietat, gestió de l'estrès i en tractaments per deixar de fumar. Formada en teràpia gestalt i en eneagrama a través del programa Sat de Claudio Naranjo. Formació en constel·lacions familiars. Estudis sobre acupuntura i hipnosi. Experiència en consulta privada des de fa 15 anys atenent principalment a pacient amb quadres ansiosos i depressius.

Lda. Suazo, Andrea

Psicóloga Especialista en Salut Sexual

Núm. col·legiat: 28742

Diplomada en el Màster Oficial de Sexologia Clínica i Teràpia de Parella a l’Associació Espanyola de Psicologia Clínica Cognitiu Conductual (AEPCCC) Àmplia experiència en: - Trastorns sexuals Femenins i Masculins: ejaculació precoç, disfunció erèctil, fòbia sexual, addicció a l'sexe, ejaculació retardada, disfunció o falta de desig, encopresi, dualitat de gènere, trastorns d'excitació sexual, anorgàsmia, disparèunia (dolor), conducta sexual inadaptada. - Teràpia de Parella: problemes de fertilitat, conflictes propis de la parella, infidelitat, violència, problemes d'addicció, fills amb problemes conductuals. - Teràpia individual adults: depressió, ansietat, trastorn obsessiu compulsiu (TOC), trastorns de la personalitat, trastorn bipolar, fòbies i crisis nervioses o de pànic, trastorns de la son, estrès laboral, dependència afectiva. Formació i teràpies amb la base cognitiu conductual. Col·laboració en la Unitat d'Andrologia Hospital Universitari Sagrat Cor Altres estudis d'interès Màster de psicologia clínica infantojuvenil (AEPCCC) Màster de Gestió hospitalària i de serveis sanitaris, Universitat de Barcelona

Ldo. Assuma, Fabrizio

Especialista en Psicologia clínica i salut sexual

Núm. col·legiat: 28525

Grau en psicologia de la personalitat i les relacions interpersonals i màster en psicologia clínica - dinàmica a Itàlia, Università degli studi di Padova. Posteriorment Màster en Assessoria Sexual a l'institut de sexologia Clínica de Roma i successivament Màster en Sexologia i Salut sexual a la UB (Universitat de Barcelona): Àmplia experiència com a psicòleg i sexòleg en diversos centres privats. *La sexologia és una especialitat privada i no està coberta per cap mútua. Idiomes: Català, castellà. Anglès i italià.

Què és la psicologia?

És la ciència que tracta la conducta i els processos mentals dels individus.

Què tractem?

Trastorn d’ansietat: Crisi d’ansietat, trastorn d’ansietat generalitzada, trastorn d’estrèsposttraumàtic, estrès, por, pànic i fòbies.
Depressió: Fatiga, baixa autoestima, tensiónerviosa i insomni.
Orientació i suport terapèutic al nen i a l’adolescent.
Orientació a pares, mestres o educadors.
Tractaments per deixar de fumar.
Teràpia de parella i sexologia.

Quines tècniques utilitzem?

Teràpia cognitiva i conductual
Teràpia humanista gestàltica
Teràpia sistèmica
Tècniques de relaxació i hipnosi

Què explora la psicologia?

La percepció
L’atenció
La motivació
L’emoció
El funcionament del cervell
La intel·ligència
La personalitat i les relacions personals
La consciència i la inconsciència

Què és la psicologia clínica?

La psicologia clínica és la branca de la ciència psicològica que s’encarrega de la investigació, l’avaluació i el diagnòstic dels trastorns psicològics, i del tractament del malestar i el patiment de l’ésser humà.

Algunes orientacions teòriques primàries de la psicologia clínica són la teràpia conductual, la cognitiva, la psicoanalítica o psicodinàmica, la humanista i la familiar sistèmica.

Preguntes més frequents

Quina diferència hi ha entre un psicòleg i un psiquiatra?
La principal diferència radica en el fet que el psicòleg no és metge i, per tant, no pot receptar medicació, i el psiquiatra sí.
Quins trastorns de conducta tracta un psicòleg?
• Dificultat de comunicació amb familiars i l’entorn
• Hiperactivitat
• Baixa autoestima
• Ansietat
• Tabaquisme
• Etc.
Quan he de portar el meu fill al psicòleg?
Les àrees en què els pares han de fixar-se per identificar algun canvi que pugui indicar algun problema emocional són:

• Alimentació
• Son
• Atenció i concentració
• Rendiment escolar
• Joc
• Relacions socials
• Estat d’ànim

És normal tenir vergonya d’anar al psicòleg?
És molt habitual. Encara existeixen molts prejudicis socials en aquest sentit i hi ha persones que eviten d’anar al psicòleg, tot i necessitar-ho, o pacients que no expliquen que hi van.
Poden haver-hi recaigudes?
Sí. Si la persona no ha après i automatitzat les estratègies que se li han ensenyat, pot recaure.