Medicina interna

Reserva amb el teu especialista

Dr. Puig Forcada, Joaquim

Especialista en Medicina Interna

Núm. col·legiat: 080824085

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Unitat docent de l'Hospital de Sant Pau. Especialista en Medicina Intensiva a l'Hospital del Sagrat Cor. Màster en Estadística i Anàlisi Multivariant en la recerca biomèdica. Metge intensivista en diversos Centres Hospitalaris de Barcelona (Hospital Universitari del Sagrat Cor, Centre Mèdic Teknon). Cap clínic del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Quiron de Barcelona. Metge consultor en Medicina Interna i Medicina General al consultori Amedics. Diverses publicacions en l'àmbit de la Medicina Intensiva i Coronària. Ha participat en la formació de metges Residents (HUSC).

Dra. Vericat Queralt, Maria Carmen

Especialista Medicina Interna i en la prevenció del risc cardiovascular

Núm. col·legiat: 080828276

Especialista en Medicina Interna desde 1995 llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i especialitzada en l' Hospital clínic de Barcelona. Experiencia en Medicina interna a l 'hospital del Sagrat Cor (Aliança) de Barcelona amb estades a l'hospital clínic de Barcelona. Llarga experiència com a metge internista en diversos hospitals con l' Hospital Clínic, l' Hospital de Barelona i l ' Hospital CIMA. Especialista en Obesitat i hàbits de deshabituació del tabac. Especialista en el diagnòstic, prevenció i seguiment de les enfermetats agudes o cròniques i valoració de l' estat de salut mitjançant anàlisis clíniques. Especialitzada en risc vascular i diagnòstic i tractament de la hipertensió arterial, Disilipemia, Diabetis, obesitat i l' hàbit. Ademés, experta en la prescripció del mètode PRONOKAL y DIAPROKAL. - Control i seguiment de pacients post-Covid-19.

Què és la Medicina Interna?

La medicina interna és una especialitat mèdica que atén integralment els problemes de salut en pacients adults, sobretot per a l’atenció de malalts que el diagnòstic no és evident o es tracta d’un problema complex.

Generalment són malalties sistèmiques, autoimmunes, reumàtiques, infeccioses.

La Medicina Interna és l’especialitat de la medicina que s’encarrega de mantenir l’homeòstasi del mitjà intern.

És a dir la medicina interna, seria com la medicina que tracta malalties des de dins, des de l’interior del cos, generalment amb medicaments, en contraposició amb la cirurgia que tracta les malalties des de fora, amb intervencions quirúrgiques.

Quina funció té el metge de la Medicina Interna?

Els doctors de la medicina interna solament atenen als adults, a partir de majors de 18 anys.

La salut preventiva és la clau pels internistes, tant per prevenir el començament de les malalties cròniques com a prevenir que les condicions de salut cròniques existents que empitjorin.

Les subespecialitats de la medicina interna inclouen al·lèrgies i immunologia, cardiologia (malalties del cor), endocrinologia (trastorns de les hormones), hematologia (trastorns de la sang), malalties infeccioses, gastroenterologia (malalties del sistema digestiu), nefrologia (malalties del ronyó), oncologia (càncer), pneumologia (malalties dels pulmons), i reumatologia (artritis i trastorns múscul esquelètics).

Funcions específiques

La prevenció és bàsica

Diagnosticar la malaltia de base i malalties associades i catalogar en l’estadi que es troba

Què oferim?

Un estudi exhaustiu i profund del pacient amb les proves diagnostiques, mes modernes i que estan al nostre abast.

Preguntes freqüents

Quin és la causa més important de trastorns olfactoris en adults majors?
La pèrdua de l’olfacte pot ocórrer amb afeccions que impedeixen que l’aire arribi als receptors olfactoris situats en la part alta del nas, o la pèrdua o lesió d’aquests receptors. La pèrdua de l’olfacte no és greu, però en ocasions pot ser un signe d’un trastorn del sistema nervioso.es comú que es presenti la pèrdua temporal del sentit de l’olfacte amb els refredats comuns i les al·lèrgies nasals, com la febre del fenc (rinitis al·lèrgica). Pot igualment ocórrer després d’una malaltia viral. Una mica de pèrdua de l’olfacte es presenta amb l’edat. En la majoria dels casos, no hi ha una causa òbvia i no existeix cap tractament.
Quin és la causa important de demència?
La Demència ocorre a causa de la baixa de la funció del cervell que ocorre amb certes malalties. Pot afectar a diverses funcions del cervell tals com a memòria, pensament, llenguatge, fulles d’operació (planning), comportament i judici. Les Demències són generalment progressives i empitjoren amb temps. Són generalment degeneratives i no reversibles.

Hi ha diverses causes de la demència i de la demència com a símptomes. Aquests podien ser a causa de les malalties(genètica, pesticides, infecciones, etc) i als desordenis subjacents o a causa de la influència de drogues i de l’alcohol.

Esclerosi múltiple és hereditària?
Encara que existeix certa predisposició genètica, l’esclerosi múltiple no és una malaltia hereditària. Si un dels dos progenitors està afectat, el fill tindrà una probabilitat alguna cosa major de desenvolupar la malaltia, però no sofrirà EM necessàriament.
Quin és la causa de la malaltia de Parkinson idiopàtica?
És una malaltia degenerativa produïda per la mort de neurones de la substància negra, que produeixen dopamina. La dopamina és un neurotransmissor important en el circuit dels ganglis basals, la funció primordial dels quals és el correcte control dels moviments. Quan hi ha una marcada reducció del nivell de dopamina, s’altera la informació en el circuit dels ganglis basals i això es tradueix en tremolor, rigidesa, lentitud de moviments i inestabilitat postural, entre altres símptomes.

Malgrat tots els avanços de la neurologia, avui dia es desconeix l’etiologia o causa de la malaltia de Parkinson, per la qual cosa també es desconeix com prevenir-la.